خطر ابتلا به سنگ های کلیوی با مصرف نمک زیاد و غذاهای پرچرب افزایش می یابد.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی، پزشک متخصص کلیه و مجاری ادراری و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اعلام این مطلب گفت: ژنتیک، محل و سبک زندگی، مصرف فست فودها و غذاهای پرکالری، استفاده زیاد از گوشت قرمز و مصرف داروهای فشارخون و نقرس از عوامل مؤثر در بروز سنگ های کلیوی است.
دکتر عبدالله رازی با بیان این که برخی از بیماری های زمینه ای و عفونت های ادراری در ایجاد سنگ های کلیوی تأثیرگذار است، افزود: نانواها و کشاورزان و افرادی که در محیط های گرم و دارای درجه حرارت بالا کار می کنند، بیش از دیگر افراد در معرض خطر ابتلا به سنگ های کلیوی قرار دارند.
وی تصریح کرد: سنگ های کلیوی ممکن است تا زمانی که داخل کلیه باشند و ایجاد انسداد نکرده باشند، علامتی نداشته باشند و به طور معمول زمانی سنگ ها درد ایجاد می کنند که به سیستم ادراری وارد شده باشند.
وی اظهار داشت:شدت دردهای ناشی از سنگ های کلیوی بسیار زیاد بوده و بر اساس محل قرار گرفتن سنگ ممکن است به قسمت های دیگر بدن انتشار یابد.
وی خاطرنشان کرد: درد پهلو و قسمت تحتانی شکم، تهوع و استفراغ و... از علایم و نشانه های بروز سنگ های کلیوی است .